BATMAN / GERCÜŞ - Gökçepınar İlkokulu

Ekm

4 Ekim de Mevlid-i Nebi Haftası öğretmenlerimiz Beste Kandil Güray ve Şahin Altın önderliğinde kutlandı. Mevlid okundu.

Ekm

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlandı.

Mrt

Gercüş ilçemizde gerçekleşen Küçükler Atletizm Yarışmasına katılan öğrencilerimizden Mehmet Şirin DEMİRTAŞ 80 gr. gülle atmada, Onur YILDIZ erkekler 400 metre koşuda, Avşin AYDIN kızlar 400 metre koşuda 2. olarak yarışmayı tamamlayıp gümüş madalya kazanmışlardır. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü nedeniyle "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" programı düzenlendi. Programı hazırlayan kıymetli öğretmenlerimiz Esra AY ve Dilek KABAK hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

14 Mart günü ünlü matematik sabiti π sayısının anısına özel kabul edilmiştir.  Her yıl bu tarihte saat 1.59 itibariyle kutlanmaktadır. Bunun sebebi ise Amerikan tarih formatında bügünün 3.14'ün 1.59 olarak geçmesi ve bunun pi sayısının en yaygın kullanımını anımsatmasıdır.

Okulumuzun Matematik Öğretmeni Zeynep DURMAZ hocamızın hazırlamış olduğu ve öğrencilerimizin büyük keyif alarak katıldıkları programımız da Pİ gününün anlam ve önemi, Pi sayısında doğum tarihimizin kaçıncı basamakta olduğu, Pi sayısını ezberleme yarışması, Pi ile başlayan kelime bulma yarışması gibi etkinlikler gerçekleştirilmiştir. Yarışmayı kazanan öğrencilere ödülleri takdim edilmiştir.  Öğrencilerimizle Pi çerçevesi ile  uzun yıllar hatıra olarak kalacak fotoğraflar çekilmiştir. Programımız Pi kurabiyelerimizin ikramıyla sona ermiştir.

Mrt

Üstün bir mücadele ve kahramanlıklarla kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrası, kıymetli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Kahraman Ordumuza" hitaben yazmış olduğu şiir 12 Mart 1921 tarihinde İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir.

Okulumuzda gerçekleştirdiğimiz programımız İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Gökçepınar İlkokulu sınıf öğretmeni Esra AY'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından değerli öğrencilerimizin şiir okumaları ve 12 Mart gösterimiyle programımız sona erdi.

Programı hazırlayan değerli öğretmenlerimiz Dilek KABAK ve Nupelda GÜNDÜZ hocalarımıza ve kıymetli öğrencilerimize teşekkür ederiz.